Jedinečná ponuka zájazdov na najkrajšie vianočné trhy v Európe 👉 Zájazdy pre celú rodinu

5 tipov, ako efektívne naplánovať a zorganizovať školu v prírode bez stresu

Rady a tipy 30.08.2024 827x

Plánovanie školy v prírode môže byť pre učiteľov náročné, ale s našimi tipmi a profesionálnou podporou to môže byť hračka.

5 tipov, ako efektívne naplánovať a zorganizovať školu v prírode bez stresu

CK Slniečko je najväčšia detská cestovná kancelária s najširšou ponukou stredísk a služieb, ktoré vám uľahčia prípravu a organizáciu vašej školy v prírode. Tu je 5 osvedčených tipov, ako naplánovať a zorganizovať školu v prírode bez stresu.

Výber lokality a ubytovania

V našej ponuke nájdete obľúbené destinácie ako sú napríklad Duchonka, TrenčínVysoké Tatry, Liptov, Terchová a Kysuce. Tento rok sme rozšírili ponuku o nové strediská v lokalitách – v Bojniciach, Kubrici, Liptovskej Tepličke, Zuberci, Duchonke a Liptovskom Jáne. Každé stredisko starostlivo vyberáme, osobne navštevujeme a kontrolujeme, aby sme zabezpečili, že sú ideálne pre deti a splnia ich aj Vaše očakávania. Všetky naše strediská sú starostlivo vybrané s ohľadom na bezpečnosť, komfort a vhodné podmienky pre deti.

Využite štátny príspevok na školu v prírode

Niektorí učitelia si nie sú istí, ako funguje štátny príspevok na školu v prírode. Príspevok je určený pre žiakov prvého stupňa ZŠ a špeciálnych ZŠ. Výška príspevku na ŠvP je 100 € alebo 150 € na žiaka z najmenej rozvinutých okresov. Tento príspevok pokrýva veľkú časť nákladov, čo môže výrazne zjednodušiť financovanie vašej školy v prírode.

Animačný program, ktorý je jedinečný

Náš animačný program patrí medzi tie najobľúbenejšie. Náš animačný program patrí medzi tie najobľúbenejšie, a to nie náhodou. Je výsledkom dôkladnej a dlhotrvajúcej prípravy, ktorá nám zaberie viac ako 6 mesiacov. Počas tohto obdobia starostlivo plánujeme každý detail, od výberu témy a aktivít, až po prípravu materiálov a školenie našich animátorov. Príprava začína analýzou spätnej väzby od pedagógov, na základe ktorej prispôsobujeme a zdokonaľujeme jednotlivé časti programu. Špeciálny dôraz kladieme na výber a vzdelávanie našich animátorov, ktorí musia spĺňať prísne kritériá a absolvovať vzdelávanie. Náš vzdelávací program pre animátorov škôl v prírode bol úspešne akreditovaný Ministerstvom školstva! To zaručuje, že vzdelávací program je oficiálne uznávaný a jeho obsah je považovaný za kvalitný a vhodný pre určené vzdelávacie ciele. 

Ďalšie doplnkové služby

V rámci našich doplnkových služieb ponúkame celý rad možností, ktoré vám uľahčia organizáciu školy v prírode a zaistia bezstarostný priebeh.

Našou špecialitou je balíček Slniečko plus, ktorý za príplatok len 17 € na žiaka zahŕňa autobusovú dopravu na miesto podľa vášho výberu (v hodnote do 7 €/žiak) a odmenu 100 € na každých 10 platiacich detí. Tento balíček je ideálny pre školy, ktoré hľadajú pohodlné a výhodné riešenie.

K dispozícii máte aj našu vlastnú flotilu autobusov SunBus, ktorá zabezpečí pohodlnú a bezpečnú dopravu na miesto určenia. Týmto spôsobom sa môžete vyhnúť stresu spojenému s organizáciou dopravy a sústrediť sa na prípravu školy v prírode. Okrem toho ponúkame možnosť zabezpečiť kvalifikovaného zdravotníka, čo je nevyhnutnou súčasťou každej školy v prírode.  

CK Slniečko je poistená proti úpadku sumou 750 000 €, čo je najviac zo všetkých cestovných kancelárií na Slovensku, ktoré organizujú letné tábory a školské pobyty! Už dlhodobo upozorňujeme na falošné cestovky, ktoré nie sú poistené a zo zákona nemôžu organizovať školy v prírode a letné tábory. Dávajte si pozor aj na podozrivo nízke ceny. Niekedy môžu naznačovať, že organizátor neponúka to, čo sľubuje, alebo že môže mať problémy so zabezpečením kvality a bezpečnosti.

Rezervujte si termín s predstihom

Obľúbené termíny, najmä júnové, sa veľmi rýchlo obsadzujú. Preto odporúčame rezervovať si termín čo najskôr, ideálne do konca októbra. Ak si nie ste istí, ktorá lokalita alebo stredisko je najvhodnejšie pre vašu skupinu, radi vám poradíme.

Organizácia školy v prírode môže byť náročnou úlohou, ale s dobrým plánovaním a výberom správneho organizátora to zvládnete bez stresu. CK Slniečko vám ponúka bohatú škálu služieb a lokalít. Nezabudnite si včas rezervovať svoj termín a využite aj možnosť štátneho príspevku. S našimi 28-ročnými skúsenosťami bude vaša škola v prírode nezabudnuteľným zážitkom pre všetkých.

 


Novinky a články

Aby vám neunikli novinky